Fáj a tetoválás?
2011. október 18. írta: Balance Tattoo and Beauty

Fáj a tetoválás?

Fáj a tetoválás? Ebben segítek némi információhoz jutni, hogy ne érjen felkészületlenül az ami vár rád.

A tetoválás hátránya, hogy elkészítése kellemetlen érzéssel jár. Kinek jobban, kinek kevésbé,  de egy biztos:  aki azt mondja, a tetoválás nem fáj, az nem mond igazat. A fájdalom mértéke több dologtól függ!

1.      melyik testrészen történik a művelet, ( minél vékonyabb a bőr és minél közelebb van a csonthoz annál fájdalmasabb.) A húsos combon vagy a felkaron vastagabb szövettartomány fölött a bőr kevésbé érzékeny. A legrosszabb a térdkalács területe.        Milyen fizikai és lelki állapotban vagy . Ettől a tűrőképességed változik és ilyenkor más és más a fájdalomküszöböd. 3. Egyénileg változik a fájdalom elviselésének a  képessége és az  önkontroll.    

Sok függ a szervezet pillanatnyi állapotától

amit a tetoválás előtt ne tegyél:- ne fogyassz alkoholt  és drogot ( megj: ezek hatása soha nem pozitív, jelen esetben kimondottan rossz mert tágítja az ereket sokkal érzékenyebb a bőr és könnyebben vérzik. arról nem beszélve, hogy valószínű igen büdös tőle a szád)  - ne legyél fáradt és ne a legzúzósabb buli után gyere  - ne gyere betegen, vagy komolyabb sérülés után és akkor sem ha lelkileg nem vagy rendben.  - Lányoknál a menstruációs időszakban és közvetlen előtte rosszabb a fájdalom tűrésük.  - ne edd tele magad ( Fontos, hogy egyél előtte, de ne túl sokat és ne közvetlenül a tetoválás  előtt )Ami segít :

 ha valaki a tetoválás előtt pár napon át vitamindúsan, rendszeresen táplálkozik, kipiheni magát, óvakodik a stressztől, máris egy lépéssel közelebb került a fájdalommentes tetováláshoz. Ha a szervezet fel van töltve energiával, könnyedén tűri a megpróbáltatást. Nehezebb területek tetoválása előtt (esetleg félősöknek) ajánlatos a közvetlen tetováltatás előtti cukros vizes ital fogyasztása. Egy másfél deci vízbe egy kanálnyi cukor feloldva és az illető szervezete gladiátorokhoz hasonló terhelést is elvisel. Ha valaki pedig totál biztosra akar menni,  létezik fájdalomcsillapítás is. Nehéz eldönteni melyik jó mert mindegyiknél van egy vérhígító és értágító hatás, ami ismételten fokozza a bőr  érzékenységét, vérzékenységét. Általában azok a szerek ilyen hatásúak amik a fájdalom mellett lázcsillapítók is. Ez miatt jobbak a helyileg használható fájdalomcsillapító krémek.  A tetoválás kezdetétől kb 5-10 perc alatt a bőr elzsibbad  és a fájdalom fokozatosan csökken a végén egy zsibbadó állapot lép fel ahonnét már könnyű elviselni.Fontos hogy a tetoválás során nem szabad izegni-mozogni   rángatózni. Tovább tart a munka és vele együtt a fájdalom is. Erre nincs más megoldás : lelkileg fel kell készülni !

Szeretem kicsit megijeszteni a vendégeimet tetoválás előtt a fájdalom kérdésében, így az esetek túlnyomó részében pozitív csalódás éri őket………………

A bejegyzés trackback címe:

https://cowpietattoo.blog.hu/api/trackback/id/tr633312869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása