A tetoválás utáni kezelés
2011. október 18. írta: Balance Tattoo and Beauty

A tetoválás utáni kezelés

 
Amennyiben maradéktalanul és pontosan betartod az alábbiakat a tetoválásod mindenféle fertőzés, gyulladás, vastag seb nélkül, néhány nap alatt véglegesen begyógyul !

 Nem kell hetekig vigyázni a vastagon sebes tetoválásra, a festék kijövetelétől félve, mert most a legbiztosabb, a leghigiénikusabb és legszíntartóbb kezelést fogod elolvasni:

                                             Tetováltatáshoz vásárolni kell néhány dolgot:                       

Amennyiben félsz a fájdalomtól javaslom szerezd be és végezd el:  tetoválás előtt  Algoflex géllel, kétszer-háromszor bekenheted , majd előtte és közben is fogyaszthatsz Spedifen 600 Granulátumot vízben oldva. Ne vegyél be másfajta fájdalomcsillapítót pl: algoflex, cataflan, rubofen, advil stb. mivel ezek a lázcsillapitás révén vérhígító hatásúak  amik az erek és a bőr érzékenységet fokozzák.
  1. Bephanten krém, amit hozz is magaddal (Nagyobb mintánál a nagy kiszerelésű Bephantent ajánlom. FONTOS ! Ne vegyél Bephanten plussz-t !)
  2. Antibakteriális folyékony szappan a kéz tisztitására
  3. Konyhai papírtörlő (A tisztaság és higiénia jegyében előnyös újat bontani majd.)
  4. Folpack fólia (A legjobb, ha külön veszel a tetkódhoz, nem a konyhátokból használod, mert lehet, hogy nem lesz elég, ki tudja mennyi van otthon, nem?)
  5. Sebragasztó, (pl Zöld Mefix ) Ezek a gyógyulás során végig kelleni fognak, így előtte szerezd be hogy a bőrt azonnal  tisztán tudd tartani és kezelni.
  6. Ha gondolod hozz magaddal enni - és innivalót
A tetoválás kezelése:

 (A kezelés betartása a biztosíték a zavartalan gyógyulásért, szép végeredményért.)

 A tetoválás végeztével Bepanthen krémmel bekenjük, majd légmentesen lefóliázzuk. Hagyd rajta a fóliát, ameddig hazaérsz, majd tiszta helyen (fürdőszoba) a kötést cseréld le. Először a folyékony szappannal moss kezet. Majd vedd le a fóliát. Hűvös vízzel  mosd le a nyálkát. Ne ijedj meg, ha a nyálka színes, mert az természetes. Tisztítás közben kis festék is kimosódik a felső bőrrétegekből, de az amúgy is távozna. Többször mosd át addig, ameddig a tetovált felület teljesen tiszta nem lesz.  Konyhai papírtörlővel itasd szárazra. Krémezd be vékonyan Bephantennel. Fóliázd be úgy, mint ahogy láttad. A fóliát ha kell sebtapasszal rögzítsd.  Egy nap három- négy alkalommal kell kötést cserélni, egyenlően elosztva. A kötés cseréjét két napig kell  elvégezned.

A fóliázás idején a megszokott módon tisztálkodj. Fürdés zuhanyzás előtt vedd le a fóliát és tisztítsd meg a leírt módon. Utána fólia nélkül mehetsz a zuhany alá és használhatod a megszokott szappant vagy tusfürdőt annyi különbséggel hogy ne dörzsöld a tetoválásra. Amennyiben máshonnan ráfolyik a tusfürdős víz nem okoz gondot...
A két nap elteltével az életed minden tisztálkodási mozzanatát csináld ahogy megszoktad. De  azért még egy pár napig ne áztasd ki egy kiadós fürdéssel...
A két napos ciklus után a fólia elmarad és még pár napig kenheted a bepantennel.
Amikor a tetoválás elkezd viszketni, hámlani, kiszáradni  ekkor jön a következő és utolsó teendő a testápolóval történő hidratálás. A bepanten krémet el kel hagyni és hidratálni, ahogy azt a bőröd igényli. Naponta többször attól függően mennyire viszket és mennyire száraz. Napok alatt a viszketés elmúlik és a bőröd visszaáll eredeti állapotára. A tetoválás teljesen begyógyul.
Amennyiben a testrész fóliával  nem fedhető ( arc, szemöldök, nyak ) sűrűn bepantennel kezelendő. Állandóan legyen rajta a krém!    
     
Négy-öt nap alatt sokaknak begyógyul, de még a rendkívül érzékeny bőrűeknek is 10 nap alatt tökéletesen befejeződik a gyógyulás.                                   

A tetoválás nem nagy trauma a testnek és a bőrnek. Gyorsan regenerálódik megújul. A fent leirt módszer kiprobált jol müködö folyamat.  

Egyéb jó tanácsok:

A tényleges sebgyógyulás amikor is a tű által szúrt apró sebek, lyukak összehúzódnak összesen: két-három nap. Azt követően a bőr felső rétege ujjul meg ami már nem sebként kezelendő.  A sebgyógyulás idején azaz két három napig max. egy hétig :

 

  •         Ne szaunázz, ne menj uszodába és szoláriumba
  •        Tűző napsütés égetheti gyógyulás közben, inkább kerüld hosszú távon.
  •        Fürdés, zuhanyzás közben ne áztasd ki!
  •        Kötéscserénél az átmosás után, ha úgy látod jónak, hagyd néhány percig levegőzni.
  •    Lábszárra készült mintáknál előfordul, hogy felduzzad és vizesedik. Akinél ez történik ( megjegyzem igen gyakran) fel kell polcolni, lehetőleg nem terhelni és a fóliát levéve minél többet szabad levegőn hagyni.   

semperguard_nitrile2-600x600.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cowpietattoo.blog.hu/api/trackback/id/tr283312983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása